Вчора тепле вологе повітря із заходу зіткнулося зі східним холодним та потужним антициклоном. В результаті цього на Черкащині спостерігались опади у вигляді снігу, мокрого снігу загальною кількістю 1-9 мм, на більшій частині території регіону утворювалася ожеледь діаметром 2-3 мм. Сьогодні на ранок висота снігу становила від 2 до 8 см, найбільше – у Золотоноші, Черкасах та Смілі. Повідомив головний синоптик Черкащини Віталій Постригань.

Сьогодні зима продовжить друге тренування. Вже у другій половині дня з північним вітром температура повітря знизиться до -3º, яка до ранку сягатиме до -8º морозу. Тому вода і снігова каша під ногами і на автошляхах перетвориться у лід і ковзанку, на дорогах спостерігатиметься ожеледиця. Тому дорожнім і комунальним службам слід діставати заготовлені запаси протиожеледних матеріалів та діяти.

Надалі, до кінця поточного тижня антициклон із заходу утримає зимову погоду із температурою вночі 3-8º морозу, вдень близько 0º, а цієї п’ятниці вітер швидкістю 13-14 м/с додаватиме дискомфорту.

За попередніми оцінками, після 19.11 атмосферні фронти середземноморського циклону, який буде переміщуватися по Західній Європі, на фоні опадів підвищать температури повітря на 3-5º.