Напередодні відзначення 940-ї річниці від заснування Канева в рамках акції «Зроби Каневу подарунок» відбулася урочиста презентація книги Івана Буренка «Канівська старовина. Нариси про минуле Канева».

– Ця книга писалася не одразу, а років 10-15. Я ходив по людях, збирав інформацію. Розпитував, цікавився… Обійшов увесь Канів.  Я хотів написати таку книгу, яка була б цікава для всіх канівців, щоб там були прізвища канівців, щоб у цій книжці звучало їхнє життя…, – говорить про свій доробок Іван Буренко.  – Тут йдеться про все: про церкви, підземні ходи, про вулиці міста. Я не писав від себе, а те, що мені розповідали місцеві жителі. Сьогодні в Каневі проживає багато приїжджих, які не знають про місто Канів, не цікавляться ним. Своєю книгою я хочу нагадати канівцям, де ми живемо. Коли працював над книгою, доводилось часом і вночі вставати. Думка залізає в голову і поки не викладеш її – не заснеш. Так і вийшла така книга. Книга, яка  доказує, книга, яка спорить, книга, яка упорядковує старе і відкриває нове.

Вітали автора заступник міського голови Наталія Матінова, представники Канівської літературної студії «Зорянка» Тамара Яковенко і Віктор Труфанов, науковий співробітник Шевченківського національного заповідника Зінаїда Тарахан-Береза та інші.

– Ця книга має пробудити у всіх канівців любов до свого міста, – зауважила З.Тарахан-Береза.

А представники Канівської міської бібліотеки ім.Т.Шевченка відзначили, що книга «Канівська старовина. Нариси про минуле Канева» немає аналогів.

Є окремі книги по історії нашого краю, Канева, в яких представлена коротка історія, окремо про Родень, про наші вулички, яри, річки, а такого ґрунтовного видання ми ще не мали допіру, – наголосили бібліотекарі.