Політичним мотивом замовлення вбивства заступника міського голови Черкас Юрія Ботнара могла бути відмова свободівців у міській раді голосувати за відставку міського голови Анатолія Бондаренка. Таке припущення зробив сам Ботнар на брифінгу сьогодні.

“Депутати Максим Шадловський (зайшов у міськраду від Партії вільних демократів, підозрюваний в організації злочину, – ред.) та Олексій Романов (зайшов у міськраду від “Самопомочі”) разом з іншими представниками кримінально бізнесових угруповань ще з кінця 2019 року та початку 2020 року в Черкасах, а також я мав розмову в Києві, пропонували, тиснули на мене, аби я як керівник обласної організації партії ВО “Свобода” вплинув на голосування, на позицію фракції ВО “Свобода” в Черкаській міській раді з метою відставки міського голови Черкас Анатолія Бондаренка. Звісно ж, я не погодився на такі сумнівні пропозиції. Ми не голосували і не збиралися голосувати за таку відставку. Це також може бути однією із причин помсти”, – наголосив Ботнар.

Він також сподівається, що Максим Шадловський буде співпрацювати зі слідством і дасть розлогі і детальні свідчення щодо всіх причетних до замовлення вбивства осіб та їхні мотиви, бо не вважає його “кінцевим бенефеціаром” злочину.

“Насправді, причетними може бути надзвичайно широке коло осіб, може бути багато версій. І я сподіваюсь, що Максим Шадловський буде називати всі імена і мотиви, йдучи на співпрацю зі слідством”, – підкреслив Ботнар.