Заступник міського голови Юрій Ботнар сьогодні на брифінгу повідомив подробиці замовлення свого вбивства та спецоперації СБУ та ДБР, які міг оприлюднити, не шкодячи інтересам слідства. Він наголосив, що не мав конфліктів із депутатом міськради Максимом Шадловським, якого підозрюють у замовлення злочину.

– Я не мав і не маю з Максимом Шадловським жодних матеріальних і особистих справ. І конфліктів не мав. Принаймні висловлених з його боку чи мого. з 2011 року я веду активну політичну діяльність, перебував у жорсткій опозиції до режиму Януковича, у міській та обласній раді ми з командою часто висловлюємо позицію, яка багатьом не подобається. Тому бувало всяке, зокрема у 2014 році мене вже “викрадали” правоохоронці. І в мене був свій внутрішній список людей, які могли б бажати мені якихось негараздів. І Шадловський в ньому був, через наше голосування у виконкомі я відносив його до своїх політичних опонентів, однак для мене стало повною несподіванкою, що замовив вбивство саме він, – зазначив Ботнар.

Що ж до “сфер впливу”, які, за інформацією з пресрелізу спецслужб, нібито не поділили Шадловський і Ботнар, Юрій Андрійович наголосив, що в його посадові обов’язки не входять жодні “сфери впливу”.

– Жодних сфер впливу я не маю і не розподіляю, всі мої обов’язки зазначені у розпорядженні міського голови. Що мало на увазі ДБР – можете запитати в них, – сказав Ботнар.

Він також повідомив, що до останнього не знав, хто замовник замаху на його життя, і про проведення спецоперації дізнався безпосередньо, коли його запросили до розмови оперативники. Ніхто з рідних не знав, де перебуває Ботнар і що з ним, за що він ще раз попросив вибачення у своїх близьких, адже вони пережили важку добу. Водночас він пов’язує інцидент із “Новою якістю”, яка обслуговує будинки в Черкасах і за розірвання угод з якою послідовно голосують свободівці.

– Під протокол слідству я повідомив, що пов’язую цей замах із моєю діяльністю. І політичною, і службовою, з моєю антикорупційною діяльністю. І я, і наша команда голосували за розірування угод з компанією “Нова якість”. Максим Шадловський, який потрапив до міськради через партію Бродського (Шадловський отримав мандат у складі команди Партії вільних демократів, – ред.), Олексій Романов і Людмила Бордунос, тобто політична команда “Самопомочі”, є політичним дахом Андрія Бортника в Черкасах. Кримінальним дахом його бізнесу виступають “прудіни”, які, за моїми даними, керуються із Москви, і “мєліни”, які керуються колишнім депутатом міськради від Партії регіонів. Гадаю, саме цей симбіоз може бути причетим до замаху на вбивство. І я готовий давати свідчення з цього приводу і у кримінальному провадженні, і в судах, – сказав Ботнар.

Що ж до інформації про 900 доларів, які нібито були заплачені за вбивство Ботнара, він повідомив, що це навіть не половина суми.

– СБУ спрацювала дуже оперативно, дуже фахово, дуже професіно… Я рідко даю таку оцінку правоохоронцям, але зараз я вдячний СБУ і ДБР за порятунок свого життя. Технічне завдання вбивцям було, аби мене ніколи не могли знайти і з’ясувати, як усе відбулося. Сума ж “замовлення”, яку я не маю права розголошувати, була не 900 доларів. Це навіть не половина суми, – додав посадовець.