Вже майже місяць, як у Черкасах запровадили електронну оплату за проїзд у громадському транспорті. Під час користування новим сервісом у містян виникають деякі запитання, які вони задають на сторінках соцмереж, під час звернень до Черкаської міської ради та компанії-оператора. На найбільш розповсюджені відповіли представники ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи» —компанії, яка яка виграла конкурс на справляння плати за транспортні послуги в міському пасажирському транспорті міста Черкаси.


Яка роль МТБ-БАНКУ у запровадженні електронного квитка і «Картки містянина»?

МТБ БАНК є партнером проєкту, який інвестував кошти як на закупівлю валідаторів, так і на випуск самих карток, які обслуговуватимуться на базі їхнього власного процесингу. Активно впроваджує передові сучасні цифрові рішення.

Банк виконує всі нормативи НБУ, у тому числі щодо показників ліквідності (для довідки: було достроково погашено рефінансування НБУ в сумі понад 1 млрд грн).

Також найближчим часом буде відкрито відділення у м. Черкаси за адресою: бульвар Шевченка, 224, де можна буде отримати весь спектр банківських послуг.

Де можна отримати «Картку містянина»?

Нині картка перебуває на стадії розробки. Коли цей процес завершиться, за попередніми домовленостями, до видачі карток можуть бути залучені департамент соціальної політики Черкаської міської ради і Центр надання адміністративних послуг. Про початок видачі карток і місця видачі містян повідомлять окремо.

Карткою якої платіжної системи можна оплатити проїзд: VISA чи Mastercard?

Оплатити вартість проїзду можна за допомогою картки з безконтактною оплатою будь якої платіжної системи, зокрема, Mastercard.

Чи дійсно паперовий квиток можна завалідувати лише на 1 пристрої у тролейбусі?

Так, паперовий квиток з QR-кодом можна завалідувати на одному валідаторі, поряд з яким розміщена наклейка з написом: “скануй квиток тут”. Зазвичай такі валідатори розміщені на передніх дверях тролейбуса.

Який термін дії у паперового квитка?

Термін дії паперового квитка встановлений у 7 днів. Збільшення терміну його дії не розглядається, оскільки термопапір, на якому вони друкуються, швидко псується.

Чому інколи кошти знімаються по декілька разів?

Система налаштована з інтервалом оплати одним платіжним засобом в 1 хвилину. У разі, якщо ви прикладали картку декілька разів з інтервалом понад хвилину – оплата та зніматиметься за кожен факт оплати. В разі виявлення факту помилкового списання коштів телефонуйте на номер телефону гарячої лінії компанії «Смарт-Тикет Технолоджи»: +380 67 574 1088.

Чому повідомлення про оплату інколи приходить набагато пізніше, ніж була здійснена оплата?

Це питання пов’язане з здійсненням оплати та процесами Вашого банку.

Куди спрямовується виручка від продажу електронних квитків?

Згідно з умовами договору, підписаного між компанією «Смарт-Тикет Технолоджи» та виконавчим комітетом Черкаської міської ради, виручка від оплати вартості проїзду надходить на рахунок оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду (АСООП) та наступного банківського дня перераховується на рахунок КП “Черкасиелетротранс”. Компанія Смарт Тикет Технололоджи зареєстрована у місті Київ, тому при оплаті відображається TOV STT, Kyiv.

Коли можна буде користуватися мобільним додатком «Smart Ticket Sity» на смартфоні?

Додаток Smart Ticket Sity вже доступний у Play Market та App Store. Найближчим часом буде доступна функція оплати через мобільний додаток. Наразі ця опція на тестуванні.