Попереду найдовша ніч у році. 21 грудня за всесвітнім часом о 22 год. 23 хв. у північній півкулі відбудеться зимове сонцестояння. Ніч зимового сонцестояння є найдовшою в році, а день, відповідно – найкоротший. Традиційно цей момент приймається за початок астрономічної зими. 

Атлантичний вихор вже завтра змінить погоду і принесе на Черкащину невелике підвищення температури та опади у різних фазах. Найближчої ночі можливе утворення туману та слабкої ожеледі, а завтра вдень при проходженні атмосферного фронту чекаємо сніг, мокрий сніг, слабке налипання мокрого снігу при температурі вночі 1..6º морозу, вдень -3º..+2º.

У неділю на фоні підвищеної температури повітря -1º..+4º опади продовжаться переважно у вигляді дощу з мокрим снігом. Посилений вітер та висока вологість повітря додаватимуть відчуття холоду. На дорогах області утримається ожеледиця.

24 грудня: ніч -1..-6º, так і день 0..-5º, вдень випадатиме мокрий сніг. 

 25 грудня: вночі до 4..9º, інтенсивність опадів зменшиться.

При плануванні поїздок на святкові дні, особливо на далекі відстані, слід враховувати слизьку дорогу та опади у різних фазах, що потребуватиме підвищеної уваги та обережності.