Черкаська міська рада під час сесії, яка відбулася 14 січня, затвердила програму стимулювання педагогічних працівників закладів дошкільної освіти м. Черкаси на період з 1 січня до 31 грудня 2019 року. За неї шляхом голосування висловилося 25 депутатів. Цим рішенням обранці встановили вихователям садочків муніципальну надбавку в розмірі 24% до заробітної плати.

Над підготовкою цього документу працював департамент освіти та гуманітарної політики за пропозиціями секретаря міської ради Ярослава Нищика.

– Це надважливе рішення для збереження престижності професії, залучення кваліфікованих кадрів у галузь та припинення відтоку діючих працівників, – прокоментував директор департаменту Сергій Воронов. – Відзначу, що й без того наші діти отримують дбайливе ставлення та виховання в дитячих садочках. Утім, цим рішенням ми вмотивовуємо тих, хто вкладає у них своє тепло та душу!

Таким чином розмір посадових окладів працівників дошкільних закладів після встановлення надбавки депутати збільшили від 875 до 1350 гривень.