У Черкасах відбувся один із найяскравіших заходів цього літа – ZelenFEST. Для гостей облаштували чотири “стихійні” локації, зони майстер-класів, розваг та конкурсів. Увечері черкасців розважав відомий гурт “Чумацький шлях”.

Перед головною сценою з 12.00 для найменших гостей влаштували активні конкурси та розваги. Відпочити та потанцювати під голоси черкаських виконавців малеча могла під сценою на облаштованому майданчику з татамі.

blank

На території парку діяли чотири локації, присвячені стихіям: вода, вогонь, земля та повітря. Підкорити свою черкасці пробували на тематичних майстер-класах. Окрім того на фестивалі навчали ліпити з глини, плести ловців снів, майструвати кораблі та навіть робити ляльки-мотанки.

blank

Вже о 14.00 у парку відбулося урочисте відкриття відреставрованих струмочків, які є важливим  елементом створеного минулоріч в межах фестивалю “Минуле на дотик” комплексу скульптур та майданчиків.

blank

За словами очільника КП “Дирекція парків” Володимира Стойка, 450 тисяч гривень на виконання цих робіт спрямувала область.

blank

–  Сьогодні ви бачите ту красу, яку вдалося зробити. Гадаю, реконструкція струмочків вдалася, хоча оцінювати вам, – сказав Володимир Стойко. – Окрім цього за кошти з обласного бюджету  ми зробили освітлення на оглядовому майданчику, цьогоріч плануємо реконструювати саму площадку. На цьому не зупинятимемося.

blank

Найменші черкасці запустили власноруч зроблені кораблики по стрімких струмочках.

Вже після офіційного відкриття на гостей чекав показ авторських віночків від Лесі Побиванець та яскравий показ боді-арт робіт від черкаських майстрів.

blank

Окрім того розважали містян зі сцени творчі колективи міста та вихованці закладів позашкілля.

Для любителів екстремальних розваг театр вогню “Сварожичі” влаштував ходіння по розжареному вугіллю.

blank

Вже о 19.30 на головну сцену ZelenFESTу вийшов відомий гурт “Чумацький шлях”. Музиканти завели черкаську публіку та подарували годину незабутніх вражень.

– Ми хочемо, щоб такі заходи у нашому місті ставали традиційними, – говорить Володимир Стойко. – Лише цього дня до нас завітали сотні гостей за лічені години. Хочемо бачити таку ж кількість відвідувачів у наших парках та скверах щодня. Це ідеальне місце для відпочинку з родиною.