Клуб кілька разів міняв місце розташування, але незмінним залишається його покликання – виховувати гідну зміну військово-морському та річковому флоту і Збройним Силам України, захисників і патріотів нашої держави. Розповіли у Черкаській міській раді.

У Клубі юних моряків із флотилією діють гуртки «Морське багатоборство», «Судноводії», «Морська піхота», «Старшини шлюпок», «Бойовий хортинг». Азам військової, морської та річкової справи навчаються майже 100 юнаків та до 10 дівчат.

«За роки незалежності змінилися підходи до навчання юних моряків, – розповідає Юрій Жебет, керівник гуртка старшин шлюпок. – Нині, окрім морської тематики, ми даємо багато суміжних знань і навичок: елементи рукопашного бою, самооборони, знання автоматів, морської справи, скелелазіння, альпінізму, основи медичних знань».

«Ми вдячні міській владі Черкас, яка намагається підтримувати Клуб, – говорить керівник гуртка хортингу, президент Черкаської обласної федерації бойового хортингу, майстер бойового хортингу Михайло Вознюк, який нині виконує обов’язки керівника Клубу юних моряків із флотилією. – До нас приходять і міський голова Анатолій Бондаренко, і депутати, цікавляться нашими потребами. Якби були постійні спонсори, можна було би багато добавити для розвитку наших вихованців».

Нинішнього літа гуртки в Клубі юних моряків із флотилією триватимуть до середини липня. Після невеликих канікул із середини серпня заняття продовжаться.