Персонал Кам’янського територіального центру соціального обслуговування має низку перспективних планів щодо подальшої роботи закладу. Нині ж у ньому створені максимально комфортні умови для перебування підопічних. Стаціонарне відділення установи, що розташоване в с. Косарі, відвідав перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль спільно з керівниками району Богданом Солошенком та Сергієм Сундуковим, повідомляють в облдержадміністрації.

Зауважимо, терцентр, що працює вже більше 20 років, має відділення соціальної допомоги вдома, відділення денного перебування, а також стаціонар, що розрахований на 40 осіб. В останньому наразі перебуває зо три десятки стареньких. Тут просторі й затишні кімнати, є столова, кімната психологічного розвантаження та ін.  Торік у відділенні за рахунок виділених з районного бюджету коштів вдалося замінити віконні й дверні блоки майже на 230 тис. грн, встановити твердопаливний котел на близько 200 тис. грн. Зробили тут і капітальний  ремонт першого поверху, переселивши туди підопічних.

Як сказала в розмові з Віталієм Ковалем в.о заступника директора Людмила Тіхонова, на цьому не зупинятимуться. Найближчим часом хочуть оновити ліжка на сучасні ортопедичні й готові приймати до стаціонару не лише жителів Кам’янщини. Намагаються налагодити співпрацю в цьому напрямку з Михайлівською ОТГ, також Смілянським районом, бо мають для цього всі можливості.

Натомість Віталій Володимирович висловив вдячність персоналу закладу за роботу й додав:

– Бачу задоволення в очах тутешніх підопічних. А це говорить про те, що будуєте роботу правильно. Вкотре скажу, що люди, котрі потрапляють в такі заклади, мають відчувати себе в них комфортно. Ми ж маємо створювати для цього необхідні умови. А це і відповідна якість послуг, й сучасні приміщення. Тож, спробуємо допомогти з придбанням нових ліжок. Вирішити це питання можна, приміром, використавши фінансовий ресурс у межах одного з грантових проектів.

Зауважимо, у районі загальна кількість громадян похилого віку, інвалідів, які потребують соціального обслуговування, сягає понад півтори тисячі. Майже стовідсотково вони одержують необхідні їм послуги у відділеннях закладу.