Генадій Зубко привітав черкащанку, яка перемогла у фотоконкурсі “Великі світлини маленьких місць”. Загалом фіналістками стали дві талановиті жительки Черкащини, пише “Інфоміст”.

Уфотоконкурсі взяло участь 1200 українців. Він мав на меті показати, що кожен куточок України – чудовий приклад того, як перетворення в ході реформи децентралізації роблять життя кращим, підвищують рівень місцевого патріотизму та розкривають величезний людський потенціал мешканців об’єднаних громад, яких в Україні на сьогодні вже 742. До фіналу конкурсу, ініціатором якого став Мінрегіо, а організатором – Програма “U-LEAD з Європою”,  дійшли  50 найкращих фоторобіт, які тепер у вигляді мандрівної експозиції об’їдуть всю Україну.

blank

Від Черкащини до фіналу у конкурсі дійшли головний спеціаліст Черкаської міської ради Оксана Ситник (із роботою “Ранкові Карпати”) та учитель образотворчого мистецтва Чигиринської школи Олена Черноус («Суботівська церква»). Олена Черноус займається не лише фотографією, але й виготовленням народної ляльки і є дуже творчою людиною загалом. Оксана Ситник, чия робота виборола третє місце у конкурсі, зізналась, що це була її перша поїздка в Карпати і перша її зйомка туманів. А сьогодні, до речі, жінка навчається у ЧНУ імені Б.Хмельницького і планує писати курсову на тему децентралізації.

Під час церемонії нагородження переможців фотоконкурсу Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко наголосив, що сьогодні країна працює над єдиною спільною ідеєю – зробити життя в громадах кращим і показати абсолютно іншу перспективу для наших дітей, де можна навчатися, зростати і планувати своє майбутнє.

blank

“Для України одним із важливих завдань на сьогоднішній день є показати молодому поколінню, що в своїх громадах можливо не тільки розбудовувати інфраструктуру, а й свою перспективу. І надважливим інструментом у цьому процесі є децентралізація, яка крім повноважень і фінансів, дає можливості молодому поколінню проявляти себе і рухатись до влади в своїй громаді, приймати рішення і їх виконувати”, — наголосив Геннадій Зубко.

Урядовець підкреслив, що Україна сьогодні змінюється завдяки міжнародним партнерам і переймає найкращий європейський досвід. Адміністративний сервіс – Швеція, управління і енергоефективність – Німеччина, урядове електронне урядування – Естонія, адміністративно-територіальний устрій – Польща і Швейцарія. Зубко подякував програмі “U-LEAD з Європою”, яка працює з Україною і надає підтримку в здійсненні важливої реформи децентралізації.