Навести лад із велосипедними доріжками в Черкасах просять містяни. Відповідну петицію було зареєстровано на офіційному сайті Черкаської міської ради.

“Шановна владо міста Черкас, велосипедна громада дуже просить щоб Ви згадали, що в 2015 році було прохання створити велосипедну концепцію нашого міста. Потім 22.12.2015 на засіданні виконкому одноголосно була підтримана Програма розвитку велосипедної інфраструктури у м. Черкаси на 2016-2020 роки, а Черкаська міська рада 15.03.16 вирішила:
1. Затвердити Програму розвитку велосипедної інфраструктури у м. Черкаси на 2016-2020 роки (додаток 1).
2. Затвердити перспективну схему прокладання велосипедних маршрутів у м. Черкаси (додаток 2).
3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури, містобудування та інспектування Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування та реклами
Про що було створено нормативний акт на сайті міської влади за 17 грудня 2015 року.
Пройшло 2 роки, але розвиток цієї програми зовсім непомітний, чому й досі немає ніякого результату?
На дорогах ми не можемо почуватися у цілковитій безпеці-нас постійно підрізають маршрутки, на нашу праву крайню лінію постійно ставлять машини, які майже не можливо спокійно об’їхати, тому, що йде неперервний потік автомобілів. По своєму досвіду можу сказати, що водії автівок на узбіччі, не дивлячись, можуть відкрити двері при цьому велосипедист падає на дорогу під колеса іншої автівки. Мені тоді пощастило- машина позаду була доволі далеко і встигла спинитись, але ж так буває не завжди. Також бувають різні неоднозначні ситуації ПДР, коли ні велосипедист не знає, як себе повести, ні водій. Чому ми маємо ризикувати своїм життям або завдавати незручностей пішоходам на тротуарах? (Багато велосипедистів просто бояться їздити дорогами.) Не кажучи вже про те, що до 6 років можна їздити по тротуарах, після 14 по дорогах, а що робити з 6 до 14 просто невідомо?
Тому після згаданого просимо прийняти міри і почати нарешті створювати велосипедні доріжки згідно створеній вело концепції, доки це не коштувало комусь життя. Будемо дуже Вам вдячні.” – йдеться у петиції.