На лінію 102 звернувся житель міста Сміла із заявою про грабіж. Коли чоловік зайшов до свого будинку почув, що в середині хтось є. Пройшовши далі, чоловік побачив незнайомого,  який шукав щось в шухлядах. Зловмисник розпилив газовий балончик в лице господарю будинку та втік через вікно. Потерпілий відразу звернувся до поліції. Повідомили у пресслужбі нацполіції Черкащини.

Працівники групи реагування патрульної поліції Смілянського відділу поліції затримали зловмисника неподалік місця події. Ним виявився житель міста Черкаси. В ході особистого огляду у нього виявлено золоті вироби, якими він заволодів у потерпілого.

Чоловіка затримано в порядку статті 208 КПК України. Наразі Смілянським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України та вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні кримінального правопорушення  та обрання міри запобіжного заходу. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років. Слідство триває.