Є у Жашківському РЕМ такий унікальний чоловік. Він працює водієм, обслуговує дві машини, тай ще інколи примудряється вирізьблювати із дерева якусь чудасію.

Понад 22 роки працює у Жашківському РЕМ 57-річний Анатолій Хуторянський. Ще у далекому 95-му Анатолій Григорович із сільгосптехніки перейшов на роботу у район електромереж.

Починав працювати на так званих «ГАЗонах» – вантажних автомобілях ГАЗ-52, та ще й суміщав професію водія із роботою електромонтера із експлуатації лічильників. А «ГАЗони», як справжні серійні представники радянського автопрому – вельми примхливі.

blank

– Щоб ГАЗончик постійно був на ходу, доводилось його часто ремонтувати. Тепер працюю одразу на двох автомобілях – «Волзі» і мікроавтобусі «УАЗ». Це новіша і значно досконаліша техніка, – ділиться Анатолій Хуторянський.

За сумлінну працю неодноразово був нагороджений почесними грамотами Жашківського РЕМ, а у 2011 році – грамотою ПАТ «Черкасиобленерго».

– Все життя за кермом автомобіля. Наші будні такі: то везеш бригаду на ремонт обладнання, то контролерів показники знімати, то їдеш по запчастини та матеріали для ремонту обладнання, – пригадує Анатолій Григорович.

Талант різьбяра по дереву розкрився років десять тому.

blank

– Побачив, що із дерева уміють робити люди – спробував і все вдалося. Було у мене кілька ясенових колодок, так я з них лавку зробив: два стовпчики і перекладинка. Один стовпчик – русалка, а інший – казковий богатир із мечем, – розповідає про своє захоплення наш співрозмовник.

За роботою часу на захоплення випадає не багато. Тому із рук самодіяльного майстра вийшло всього кілька робіт. Але серед них є кілька скульптур, які оживляють двір, декоративний млинок, що прикрашає імпровізований ставок у фруктовому садку та хатка «Бабки-йожки», у якій люблять гратись онучки.

Анатолій Григорович думає, що схильність «чудити» (так він називає своє захоплення), напевно, передалась йому від діда. Той у свій час виливав із бетону фігурні стовпчики для огорожі.

Ось такого домовичка Анатолій за кілька годин вирубав із пенька, якого ніхто в РЕМ не міг розрубати. Причому однією сокирою, без використання інших інструментів.

blank

– Анатолій – дуже серйозна і відповідальна людина. Було б таких у нас десять працівників, і ми б з ними цілий світ би «перевернули», – похвалив свого працівника директор Жашківського РЕМ Сергій Орищук.