Народний депутат України Віталій Войцехівський на своїй сторінці у соцмережі у саркастичній формі порівняв бій Усика, який днями здобув перемогу та титул абсолютного чемпіона світу та допомогу, що її надають Україні партнери.

“Усі ми, звісно ж, радіємо перемозі Олександра Усика. Це не просто тріумф на боксерському ринзі. Для нас це дуже важлива подія, адже ми мали довести, що наш український дух – непереможний: ми сильні і на ринзі, і на полі бою.

Але. Уявіть собі. Якби Усику наші партнери сказали категорично – лівою рукою тобі сьогодні бити не можна. І це не обговорюється, адже це ми тобі придбали ці боксерські рукавиці. Лише права рука. Він переміг би в такому випадку? Зрозуміло, що ні.

Саме це нині й відбувається у нас: нам дають зброю, а бити по території, із якої на нас летять ракети, шахеди та авіабомби, ми не маємо права. Тому питання маю: а наші партнери дійсно хочуть, щоб ми перемогли? Чи вони хочуть просто виснажити росію нашими руками? Таке враження, що чим довше буде продовжуватися ця війна, тим їм краще. Дуже хочу помилятися. Але час покаже…” – написав нардеп.