Українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International виміряти прозорість інвестиційної сфери 100 найбільших міст України. Про це повідомляється на сайті організації, пише “Минфин“.

Всього було сформовано 17 індикаторів, які допоможуть відобразити реальну прозорість міста в інвестиційній сфері.

Над розробкою методології дослідження спільно з експертами TIU працювали іноземні інвестори, українські підприємства і соціальні підрозділи міських рад.

У містах було перевірено наявність антикорупційних програм, яка існує і яка опублікована політику щодо конфлікту інтересів у міських радах, проведення перевірки діяльності підприємств міста, наявність інструментів і можливостей в інвестиційному секторі і інше.

Перше місце в рейтингу отримав Івано-Франківськ, який набрав 15 балів з 20 можливих. Для досягнення максимального показника місту рекомендується впровадити електронні аукціони сезонної торгівлі, підключити місто до платформи, яка допомагає людям відкрити власний бізнес, опублікувати перелік діючих регуляторних актів, включити в члени виконавчого комітету підприємців.

Друге місце зайняв місто Київ з 12,7 балами.

Найгірші результати в таких містах як Дунаївці, Кривий Ріг, Новомосковськ, Покровськ, Прилуки, Умань, Черкаси, Шостка, які не набрали жодного балу.

blank

Результати такого дослідження допоможуть зменшити корупційні ризики і полегшать процес інвестування і створення нового бізнесу на місцевому рівні.

Результати вимірювання прозорості інвестиційної сфери стануть частиною великого дослідження Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України.