Такими є результати комплексної перевірки, яку провели представники департаменту житлово-комунального комплексу, управління інспектування та КП «Благоустрій» Черкаської міської ради, міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, комунальної аварійно-рятувальної служби та державної служби з питань надзвичайних ситуацій. Інформує пресслужба Черкаської міської ради.

«Усі три комунальні пляжі міста готові до початку сезону: Соснівський-1 (навпроти парку «Сосновий бір»), Казбетський та Митницький. На Дахнівському пляжі триває реконструкція», – інформує в.о. директора КП «Благоустрій» Андрій Сопілков. – На всіх пляжах обстежено річкове дно, проведено експертизу ґрунту й води, працівники КП «Благоустрій» відремонтували й пофарбували навіси, лавочки й шезлонги, відновили пішохідні доріжки, прочистили пісок від торішнього очерету й зламаного  гілля, регулярно косять траву на прилеглій території та проводять озеленення».

За словами Андрія Сопілкова, пляж «Казбетський» позаторік потрапив до п’ятірки кращих в Україні, і підприємство «Благоустрій» продовжує підтримувати його в належному стані. Планують встановити там ще один дитячий спортивний майданчик.

Територію пляжу «Митницький» збільшили за рахунок нового скверу. Сюди додалося ще майже 300 метрів зони відпочинку. На цьому пляжі є спеціальний спуск для людей з інвалідністю.

Розгорнули й підготували пісок на «Дахнівському» пляжі. Міська влада планувала капітальну реконструкцію цієї зони відпочинку, однак через воєнний стан роботи перенесли.

«У сезон на комунальних пляжах Черкас працюватимуть охорона й рятувальники, – запевнив директор КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» Сергій Микитченко. – Наша служба працює цілорічно, а в період пляжного сезону на комунальних пляжах міста ми організовуємо роботу сезонних рятувальних постів, які чергують щоденно з 10.00 до 19.00. Вони забезпечують безпеку, надають медичну допомогу та порятунок людям, які відпочивають».

Що стосується приватних пляжів – у найкращому стані ТОВ «Берег-2007» (знаний як «Бочка»), власники якого мають найближчим часом надати комісії висновки про лабораторні дослідження річкової води. Приватні території «Камбуз», «Рів’єра» й «Живчик» – поки не готові до функціонування. Для початку роботи вони мають зробити аналізи річкової води, облагородити територію, зробити рекультивацію, прибрати сміття.