Не до жартів було 33-річній черкащанці 1-ого квітня. Зі скаргами на гострий біль в животі, блювання, погіршення зору її машиною швидкої допомоги було госпіталізовано у хірургічне відділення КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої допомоги». Первинний діагноз – гострий панкреатит. Втім після консультації з лікарем-інфекціоністом хвору перевели у відділення анестезіології та інтенсивної терапії з діагнозом ботулізм. Повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

З’ясувалося, що жителька Черкас 1987 року народження вживала упродовж двох тижнів в’ялену плотву, виловлену у Дніпрі напередодні та приготовлену в домашніх умовах.

На сьогоднішній день стан хворої лікарі характеризують як стабільний середньої тяжкості. Жінка продовжує лікування у терапевтичному відділенні КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої допомоги».

Черкаське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області нагадує жителям та гостям Черкас: виготовлені у домашніх умовах в’ялена, копчена, солона риба, консерви та інші продукти харчування можуть бути джерелом збудника ботулізму.