Питання підтримки внутрішніх переселенців, військових, вразливих категорій населення, забезпечення безпеки дорожнього руху та низку поточних питань розглянули на засіданні виконавчого комітету Черкаської міської ради.


Зокрема, виконавчий комітет вніс зміни до програми «Турбота» та передбачив видатки для придбання у 2023 році продуктових наборів для найбільш вразливих категорій громадян. Також внесли зміни до програми надання підтримки внутрішньо переміщеним особам.

«Зміни до програми необхідні для урахування низки завдань, покладених на департамент соціальної політики з метою організації місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, забезпечення їх адаптації, інтеграції до життя у територіальній громаді, безперешкодного доступу до адміністративних та соціальних послуг», – пояснив директор департаменту соціальної політики Євгеній Данченко.

Ухвалили і зміни до порядку надання одноразової грошової допомоги для оздоровлення поранених учасників оборони України. Тепер така допомога надаватиметься і у випадку повторного поранення.

Члени виконавчого комітету затвердили ліміти споживання теплової, електричної енергії, природного газу, води та інших енергоносіїв бюджетним установам та комунальним підприємствам, які фінансуються з бюджету Черкаської міської територіальної громади, на 2023 рік.

«Ми щорічно затверджуємо ці ліміти, щоб усі розпорядники коштів могли планувати свої видатки за напрямком комунальних послуг. Слід зазначити, що в закладах освіти через низку об’єктивних причин споживання енергоносіїв зменшилося, натомість у закладах охорони здоров’я залишилося незмінним», – зазначила директорка департаменту економіки та розвитку Ірина Удод.

З метою забезпечення безпеки руху виконавчий комітет ухвалив рішення про влаштування пішохідного переходу по вул.Гетьмана Сагайдачного між перехрестями з провулками Дружби та Тимірязєва. За словами заступника директора департаменту ЖКК Андрія Наумчука, ця ділянка є аварійно небезпечною, тому Патрульна поліція і звернулася до міської влади з проханням облаштувати тут пішохідний перехід.

Крім того, виконавчий комітет розглянув низку питань квартирного обліку та деякі інші питання життєдіяльності міста.

«Дякую Збройним Силам України за те, що маємо можливість працювати для розвитку наших Черкас. Сподіваюся, що цього року виконавчий комітет працюватиме не менш плідно і ефективно, ніж у 2022 році. І вірю в те, що 2023-й рік стане переможним для нашої України», – зазначає перший заступник міського голови Сергій Тищенко.