Традиційно напередодні відзначення чергової річниці від заснування Канева у навчальних закладах міста проводяться конкурси для творчо-обдарованих дітей. Зокрема, конкурси учнівських творів як українською, так і іноземними мовами (англійською, німецькою та французькою). Також діти виражають свою любов до рідного Канева у малюнках. Цього року школярі намагалися зазирнути у майбутнє. Так, тема конкурсу була – «Рідне місто через десятиліття».

– У своїх роботах діти показали своє рідне місто, яким вони його бачать через десятиліття – з фонтанами, з красивими парками, скверами… Відчувається, що вони дуже люблять Канів і пишаються ним, – зауважила начальник відділу освіти Н.Голда.

Так, серед переможців у конкурсі творів іноземними мовами: Костянтин Перевертайло, Софія Сидоренко, Марина Мельник, Софія Нікішина, Катерина Приймак, Дар’я Грибеник, Катерина Приходько, Денис Божко, Єлизавета Толок.

Українською мовою юні громадяни Канева писали твори у номінаціях проза і поезія. Кращі роботи було визначено у Івана Барабаша, Костянтина Перевертайла, Валерії Пшеніциної, Анастасії Хоменко, Вікторії Ільєнко, Льва Павелка, Діани Майлат, Людмили Письмак, Євгенії Петреченко.

У конкурсі малюнку  було відзначено роботи: Максима Галія, Артема Тіторчука, Анастасії Крайнюк, Артема Ільченка, Ярослава Синьоокого, Іллі Пікуша, Даніїла Пшеніцина, Вікторії Біняш, Сергія Черухи, Мар’яни Якубової, Олександри Мусіної.

Вітали творчих та талановитих дітей з перемогою в залі засідань будинку рад 14 вересня ц.р. заступник міського голови Наталія Матінова і начальник міського відділу освіти Надія Голда. Усі переможці були нагороджені грамотами та подарунками.