Правозахисник та секретар національної спілки журналістів України Валерій Макєєв не вірить, що вбивство черкаського громадського активіста та блогера буде розкрито. Про це віз заявив на сьогоднішній прес-конференції.

“Можу дати 1-2 відсотки що це вбивство буде розкрито. І якщо це станеться, то тільки випадково, або ж станеться чудо. – переконаний Макєєв. – Якщо це здійсниться, я готовий вийти на площу, стати на коліна та подякувати правоохоронцям.”

За словами Макєєва, поліція не повинна була прикриватися “таємницею слідства”.

“Коли у вас з’явився фоторобот підозрюваного? Чому його було оприлюднено тільки після півтора місяці після нападу. Його повинні були бачити всі. Для резонансних справ таємниця слідства має свої межі”.

Правозахисник нарікає, що правоохоронці бояться відкривати справи за статтею “замах на журналіста” та зазначає, що саме за цією статтею передбачено більш суворе покарання для убивці та хід розслідування має перебувати на особливому контролі прокуратури.

Нагадаємо, 4 травня у Черкасах близько 9 години на перехресті вулиць Надпільна та Небесної Сотні невідомі побили черкаського активіста Вадима Комарова. Його госпіталізували до лікарні  із відкритою черепно-мозковою травмою. 20 червня вночі постраждалий помер не приходячи до тями.