Виявлені недоліки у нещодавно відремонтованих дорогах на Черкащині виправлятимуть підрядники. Все – у межах гарантійного терміну. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв, повідомляє прес-служба ОДА.

Середні поточні ремонти обстежуються по завершенню осінньо-зимового періоду. Саме тоді вже повністю відбувається розмерзання земляного полотна, узбіччя, відвід поверхневих вод. Це дозволяє зробити комплексне обстеження, щоб зафіксувати будь-які деформації узбіччя, розмітки, проїзної частини.

– Підрядник відповідатиме за проведений дорожній ремонт у межах встановленого п’ятирічного гарантійного терміну, – наголосив заступник очільника області. – У разі встановлення факту дефектів, формуватимемо дефектний акт та звертатимемося до підрядника, який відповідальний за ремонт. Перевірки проводитимемо спільно з громадськістю. Якщо водії фіксують дефекти на дорогах, то очікуємо на їхні повідомлення через диспетчерів Служби автодоріг області та нашого профільного Департаменту чи в інший спосіб.

Загалом торік на дорогах державного значення виконали робіт на понад мільярд гривень. Зокрема поточних ремонтів та реконструкції державних доріг загального користування на 700 млн грн. За словами керівника Служби автодоріг Черкащини Владислава Демиденка, всі плани, затверджені постановою КМУ щодо поточних ремонтів та реконструкції доріг, в області виконали на 95%.

– Вдалося минулоріч відремонтувати дороги, які є пріоритетними для нашої області, – додав він. – Зокрема, й на дорозі М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка. Загалом всі доведені плани виконали. На цій дорозі введено в експлуатацію 27,7 км автомобільних доріг.

Завершили роботи на минулорічних об’єктах з поточних середніх ремонтів та ввели їх в експлуатацію, а це майже 60 кілометрів. Торік, уперше за 10 останні років, відбулася реконструкція шляхопроводу загальною довжиною 40 метрів. Об’єкт, збудований ще у 60-х роках минулого століття. Завдяки державному фінансуванню, вдалося відбудувати та ввести його в експлуатацію. Крім того, ліквідували понад 120 тисяч метрів квадратних ямковості. Загалом потребували ремонту 800 тисяч метрів квадратних. Ці роботи продовжать і цього року.