Схоже у повітрі Черкас серйозно запахло виборами. Чому? Бо на горизонті з’явився головний “рятувальник” черкасців – Віктор Євпак.

Містяни досі пам’ятають історію, коли під час минулої виборчої кампанії у вересні 2020 року, на той час кандидати у мери Черкас піарились на пожежі листя і гілля.

“До цього в Черкасах на пожежах ще не бачили такої кількості політиків та кандидатів у депутати/міські голови”, – вражено писав тоді на “Фейсбуці” один з заступників мера міста.

А бійці ДСНС, мабуть, досі посміхаються, згадавши, як Віктор Євпак бігав за ними з телефоном і намагався взяти коментар на абсурдне запитання “А чи можливо це все погасити?”…

Та менш з тим, повернемося до 2023-го. Бо роки йдуть, а безглузда біганина з телефоном по місту залишається у деяких діячів у тренді.

Так, днями, вигулюючи песика у парку Хіміків, Віктор Євпак пішов перевіряти нещодавно встановлене неподалік модульне укриття. І дуже здивувався тому, що було воно закрите, і відразу почав розкидатись звинуваченням про те, яка погана влада, яка нічого не робить, тощо.

Звісно, кричати “а-я-яй” і “караул” на камеру легше, ніж дізнатись, що насправді відбувається. Хоча сам він також голосував за виділення цих коштів.

Адже того ж 30 жовтня очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець доступно пояснив ситуацію з модульними укриттями.

“На сьогодні всі 18 швидкоспоруджувальних укриттів модульного типу вже встановлені. У місцях, що визначила міська влада. Встановлення конструкцій – це, так би мовити, пів справи. Далі їх облаштовують, щоб там можна було комфортно убезпечуватися. Починаючи від комунікацій, завершуючи місцями для сидіння. Залежно від готовності, наш департамент цивільного захисту як замовник приймає в підрядника ці об’єкти. Наразі таких уже 5. Процес триває. Після завершення всіх обов’язкових процедур модульні укриття будуть передані Черкаській міській тергромаді. Під’єднані до енергопостачання. Відтак стануть доступними для населення під час повітряних тривог. Про це обов’язково буде поінформовано додатково”, – було написано на сторінках Ігоря Табурця у соцмережах.

Як виявилось, жодної зради немає. Більш того, як депутат міськради, Віктор Євпак міг спокійно поцікавитись у департаменті цивільного захисту про стан укриттів. Але ж на тому піару не зробиш.

Проте, чи допоможе такий піар – навряд чи. Адже Євпак за час свого депутатства вмудрився втратити контроль навіть над навеликою фракцією “Голосу”, яку він очолював.

Чи продовжить Євпак грати роль “героя-рятівника” й далі – поживемо-побачимо. Адже любов до рольових ігор у нього, схоже, в крові. Згадаємо хоча б те, як у перший рік повномасштабної війни депутат не гребував ходити у військовій формі, аж до того часу, як справжні воїни не прояснили йому не зовсім цензурними словами, чому так робити не можна. Хоча найбільш йому таки пасує імідж міського гумориста.

Утім, можливо, пана депутата просто зір підвів, бо у відео він зазначив, що погано бачить, адже одягнув лінзи замість окулярів. Отак одягнеш щось не те, і загубишся у світі: де я, хто я, що це?..