Господарський суд в Черкаській області розгляне позовну заяву від прокуратури про стягнення з товариства «Главшляхбуд» 1,8 мільйона гривень через неналежне виконання капремонту вулиці Смілянської. Судове засідання призначено на 19 березня, пише “18000”.

У зазначену суму входять авансовий платіж, інфляційні витрати, пеня та штраф. Зокрема, сума штрафу становить 673 тисячі гривень.

За інформацією прокуратури, роботи з капітального ремонту вулиці у встановлені строки в повному обсязі не виконані, перерахований за рахунок бюджетних коштів аванс не використаний, тому він підлягає поверненню.

У 2016 році ТОВ «Главшляхбуд» виграв «паперовий» тендер від департаменту економіки та розвитку на ремонт вулиці Смілянської і в червні уклав договір на 28,92 мільйони гривень. У грудні того ж року з підприємством було укладено додаткову угоду ще на 8,45 млн грн, таким чином загальна вартість ремонту виросла вже до 37,37 мільйонів гривень.

У липні 2016-го департамент ЖКК перерахував підряднику перший аванс у 11 мільйонів гривень. Опісля по цьому договору замовник сплатив ще 24 мільйони гривень. Востаннє кошти перераховувалися у квітні 2018.

У кінці 2017 року у ЗМІ інформували, що вже через рік після ремонту, на вулиці Смілянській з’явилися ями.

“Главшляхбуд” зареєстрований в Черкасах в 2015 році і має капітал в 1 тис. грн. Єдиним засновником фірми є житель села Квітки в Корсунь-Шевченківському районі Олег Шпунтенко, керівником – Денис Орлінський.

З 2016 року на Черкащині через фірма виграла дорожніх тендерів на майже півмільярда гривень. У Черкасах на замовлення департаменту економіки товариство займалося ремонтом вулиць Чорновола, Благовісної та Сумгаїтської. По кожній із цих робіт товариство отримало додаткові угоди.