З початку 2019 року послугами Черкаської обласної служби зайнятості скористалися   37,3 тис.  безробітних, що на 2,4 тис. осіб менше, ніж у січні-серпні 2018 року.

Понад 6 тис. роботодавців регіону поінформували центри зайнятості та філії Черкаської обласної служби зайнятості про наявність майже 30 тис. вакансій.

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 26,6 тис. осіб, в тому числі шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю – 38 осіб, з компенсацією роботодавцю єдиного соціального внеску – 358 осіб. Серед осіб, які отримали роботу у поточному році, 47,7%  в перші дні звернення до служби зайнятості.

Протягом  січня-серпня  2019 року для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці понад 5,2 тис. безробітних проходили професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації. Навчання здійснювалось під конкретні замовлення роботодавців. Рівень працевлаштування безробітних після проходження професійного навчання по області становив 97%.

Впродовж  січня-серпня 2019 року у громадських та інших роботах тимчасового характеру брали участь  майже 7,4 тис. осіб.

Станом на 1 вересня  2019 року в центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості на обліку перебувало  13,3  тис. безробітних громадян, що на 6,8% менше, ніж на цю дату торік.

Відділ статистики та прогнозування ОЦЗ