11 грудня в приміщенні Черкаського апеляційного суду 30 співробітників Служби судової охорони вперше склали присягу на вірність українському народові.

Урочисту Присягу приймав начальник Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області полковник Анатолій Харенко.

Участь у заході взяли голова Черкаського апеляційного суду Юрій Сіренко, керівник апарату суду Тетяна Копитіна, судді Черкаського апеляційного суду.

З нагоди складання присяги співробітників Служби судової охорони прийшли привітати начальник Територіального управління Державної судової адміністрації у Черкаській області Євген Пристрома, судді та керівники апаратів судів, а також представники місцевої влади, духовенства та рідні службовців.

Вітаючи співробітників Служби судової охорони, голова Черкаського апеляційного суду наголосив на відповідальності у виконанні своїх службових обов’язків. «Щиро вітаю вас із цією значущою подією! Дуже важливо, щоб кожен з вас усвідомлював її масштабність, адже ви берете відповідальність за безпеку, життя та здоров’я не лише суддівського корпусу і працівників апаратів, а кожного громадянина, який приходить до суду», – зауважив голова Черкаського апеляційного суду Юрій Сіренко.

Як відомо, на сьогодні охороною судових установ опікуються підрозділи Національної гвардії України та Національної поліції. Уже з 12 грудня 2019 року розпочнеться процес взяття під охорону судів Черкаської області Службою судової охорони.

Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Служба судової охорони здійснює підтримку громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконує функції щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу в суді.

Повідомляє пресслужба Черкаського апеляційного суду.