На Черкащині за останню добу хворих на коронавірус збільшилось на двоє, тож загалом їх – 54 особи. На вечір учора був плюс один випадок у Смілі. Стан задовільний, лікується амбулаторно під наглядом сімейного лікаря. За ніч додався ще один.

Тож географія поширення COVID-2019 на Черкащині станом на учорашній вечір виглядає так:

– Черкаси – 12;
– Кам’янка – 28;
– Умань – 6;
– Шпола – 3,
– Городище – 1;
– Канів – 1;
– Сміла – 1;
– Лисянка – 1.

“Ще раз дякую тим, хто на “передовій”, – нашим медикам. Відвідали Черкаську інфекційну лікарню, поспілкувалися із керівницею Світланою Волгіною та працівниками. Завжди краще чути про потреби із “перших вуст”. Засоби індивідуального захисту – незмінна першочергова необхідність. Частину кожного отриманого вантажу із цими засобами розподіляємо і на цей опорний заклад. Нагадаю, що тут лікарі працюють за “вахтовим” принципом. Додам, що МОЗ утричі збільшить оклад медпрацівникам, які борються з COVID-19. Відповідний наказ підписав Міністр. Доплати повинні отримати вже за березень. Уряд також ухвалив рішення про щомісячну доплату в розмірі 500 гривень людям, старшим 80 років, та про виплату в цьому місяці 1 000 гривень тим громадянам, які мають пенсію менше 5 000 гривень. А також певним вразливим категоріям населення. Ці ініціативи запрацюють після ухваленя змін до Держбюджету”, – поінформував голова Черкаської ОДА Роман Боднар.

Ситуацію по Черкасах деталізував міський голова Анатолій Бондаренко:

“Станом на сьогодні в нашій інфекційній лікарні перебуває 13 пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID19. Один із них, на жаль, у важкому стані. Ще 11 черкащан мають на сьогодні підозру на коронавірусну інфекцію. В інфекційній лікарні з цими хворими на сьогодні працює подобово по дві бригади із 5-ти медичних працівників. Усім необхідним вони забезпечені. Житимуть медики на період карантину в санаторії “Мрія”. Працюємо в штатному режимі. Ситуацію тримаємо під контролем. Але наголошую: від особистої відповідальності кожного в дотриманні карантину залежить ступінь навантаження на медичних працівників і лікарні”, – наголосив міський голова Черкас.

Що відбувається в Умані, написав міський голова Олександр Цебрій:

“Станом на 8 ранку 2 квітня в Уманській інфекційній лікарні 6 хворих (з них одна 6-ти місячна дитина) з підтвердженим діагнозом COVID-19. 1 особа з підозрою на коронавірусну інфекцію. Проведено епідрозслідування контактних з підозрілим на COVID-19 – 6 дітей і дружина. Проведена дезінфекція за місцем проживання. На самоізоляції знаходяться 2 працівники швидкої допомоги (лікар і фельдшер). Під наглядом – 124 осіб. Закликаю! Будьте відповідальними! У випадку погіршення стану здоров‘я зателефонуйте сімейному лікарю!” – повідомив Цебрій.

Натомість в Україні зафіксовано 804 випадки коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 2 квітня в Україні 804 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 20 летальних, 13 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 135 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

▪️Вінницька область — 51 випадок;
▪️Волинська область — 10 випадків;
▪️Дніпропетровська область — 10 випадків;
▪️Донецька область — 7 випадків;
▪️Житомирська область — 6 випадків;
▪️Закарпатська область — 1 випадок;
▪️Запорізька область — 19 випадків;
▪️Івано-Франківська область — 74 випадки;
▪️Кіровоградська область — 7 випадків;
▪️м. Київ — 160 випадків;
▪️Київська область — 64 випадки;
▪️Львівська область — 11 випадків;
▪️Луганська область — 3 випадки;
▪️Одеська область — 14 випадків;
▪️Полтавська область — 5 випадків;
▪️Рівненська область — 19 випадків;
▪️Сумська область — 26 випадків;
▪️Тернопільська область — 106 випадків;
▪️Харківська область — 1 випадок;
▪️Херсонська область — 4 випадки;
▪️Хмельницька область — 6 випадків;
▪️Чернівецька область — 143 випадки;
▪️Черкаська область — 54 випадки;
▪️Чернігівська область — 3 випадки.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.