У селі Мошни радикально налаштована група жителів планує перекриття дороги республіканського значення Р-10 Черкаси – Канів та Черкаси-Жашків-Орадівка для грузових автомобілів.

Доведені до відчаю люди не вірять обіцянкам чиновників навести лад на дорозі, яка проходить селами Мошни, Будище та Софіївка Черкаського району. Зруйнована важковаговими фурами автодорога була під час ремонту мосту через Дніпро, коли весь автотранспорт поїхав в об’їзд на Канів, і за цей час автотраса стала практично непроїзною у згаданих селах.

blankНагадаємо, нещодавно в районі мосту через річку Вільшанку в Мошнах з ініціативи депутатів місцевих рад відбулася мирна акція по перекриттю руху транспорту з метою привернути увагу влади до проблеми ремонту дороги Черкаси – Канів. І вже через кілька днів у Мошнівській сільраді відбулося виїзне засідання тимчасової контрольної комісії Черкаської районної ради щодо вивчення стану утримання доріг у Черкаському районі. Комісією було підтверджено незадовільний стан та темпи виконання робіт по ремонту цієї автодороги. Також було прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів, Президента та Генерального прокурора з вимогою вплинути на ситуацію, яка склалася на дорогах та допомогти із виділенням коштів для проведення капітального ремонту вказаної автотраси.

blank

Нині таки розроблено проект з поточного середнього ремонту дороги у селі Мошни. Його виготовлено на замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області і на днях оголошено тендер, про що повідомлено в електронній системі державних закупівель «Prozorro».

blank

Черкаський автодор проводить «зразково-показовий» ямковий ремонт в центрі села Мошни

У селі Будище на вимогу місцевої влади та сільських жителів Черкаським райавтодором було обіцяно повністю поновити асфальтове покриття на вулиці Шевченка, по якій і проходить згадувана автотраса. Роботи заплановано виконати до кінця травня. Нині тут зняте старе асфальтове покриття…

blank

Та все ж у ефективність заходів влади для виправлення ситуації із катастрофічним станом дороги активісти сіл «мошенського куща» не дуже вірять. Адже влада уже не один раз обдурювала людей. Отож, і було вирішено перекрити бетонними блоками дорогу, щоб великовагові фури принаймні на час ремонту не нищили далі автотрасу. Рух легкового транспорту, маршруток та автомобілів «швидкої» тощо не буде обмежуватися. Для цього планується цілодобове чергування на блокпостах місцевими активістами. Про дату проведення акції та поки що не повідомлялося, але блоки для блокади уже заготовлені. Якщо влада вчасно не відреагує на вимоги жителів сіл та вчасно не виконає роботи з капітального ремонту дороги, акція з перекриття автотраси для вантажівок таки буде проведена.

blank

Нині ж у селі Мошни проводиться ямковий ремонт вище вказаної дороги. На скільки доцільно закидати ямки асфальтом питання відкрите, адже від центру села і до його меж пошкодження покриття дороги становить більше 80-ти відсотків. Там просто немає ямок із асфальтними краями, щоб до них чіпляти той, що кладеться всередину! То чи варто «закопувати» кошти і затягувати час, коли дорога все одно потребує капітального ремонту, – питання відкрите.

blank

Микола Бабич