У Черкаській області протягом 2018 року у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь понад 10,8 тис. осіб. Про це інформує Відділ організації надання послуг роботодавцям ОЦЗ.

У громадських роботах, які мають економічну, соціальну та екологічну користь для регіону, відповідають потребам певної територіальної громади або задовольняють суспільні потреби територіальних громад, організовуються місцевими державними адміністраціями, виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад, у минулому році взяли участь понад 4,3 тис. осіб.

Серед інших проводилися роботи соціального спрямування. У роботах із надання населенню субсидій на житлово-комунальні послуги взяли участь 639 осіб, виконували будівельні та ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери 219 осіб, виконували допоміжні роботи у одиноких непрацездатних громадян, допомагали заготовляти дрова закладам соціальної сфери, медицини, освіти, культури – 214 осіб, у роботах із догляду за громадянами у закладах соціальної сфери взяли участь 156 осіб, надання допомоги учасникам АТО, їх сім’ям здійснювали 75 осіб, супровід інвалідів по зору – 50 осіб.

В інших роботах тимчасового характеру, які виконувалися на замовлення роботодавців, взяли участь понад 6,5 тис. осіб. Із них понад 3,7 тис. осіб працювали на таких роботах на підприємствах сільського господарства, 1,5 тис. осіб працювали у переробній промисловості, 664 особи були задіяні у галузі торгівлі.

Протягом 2018 року понад 2,9 тис. осіб, залучених до таких робіт, знайшли постійне місце працевлаштування.