За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо керівника філії Державного підприємства в Уманському районі та його підлеглого за фактом розтрати чужого майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Інформує пресслужба обласної прокуратури.


За даними слідства вказані особи з корисливих мотивів за попередньою домовленістю вчинили розтрату більш ніж 100 тон зерна кукурудзи врожаю 2021 року на суму 839 тис. грн, яке зберігалося на підприємстві.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт щодо фігурантів скеровано до Христинівського районного суду для розгляду по суті.

У разі доведення вини правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.