Позбавити людей від поганої звички викидати сміття куди очі дивляться – справа не одного дня. Однак один з елементів цивілізованого підходу до розв’язання цієї проблеми – це організований вивіз сміття на офіційні полігони. Інформує пресслужба Канівської міськради.

Так, з початку нового року комунальне підприємство «Яблунівське» розпочало централізований вивіз сміття із сіл Пекарі, Кононча, Хмільна, Хутір Хмільна, Михайлівка, Межиріч, Лука, Бабичі, Гамарня, які входять до складу Канівської міської територіальної громади. Така ініціатива міської влади спрямована на підвищення рівня комфортності проживання мешканців у сільській місцевості та запобіганню виникненню нових стихійних сміттєзвалищ. До слова, одним з перших населених пунктів громади, де впровадили таку послугу, стало село Яблунів. Договір на послуги з вивезення сміття тут уклали вже 78% мешканців.

– За січень працівники комунального підприємства вивезли з усіх сіл громади, окрім с. Яблунів, 5 причепів сміття, а це близько 36 кубометрів відходів. Також паралельно з вивезенням сміття намагаємося ліквідовувати стихійні сміттєзвалища, які зустрічаються за нашими маршрутами, – повідомив директор КП «Яблунівське» Олег Коваленко.

Разом з тим заступник Канівського міського голови Галина Москаленко знову нагадала, що жителі громади мають свідомо ставитися до «сміттєвої» проблеми.

– Сподіваємося, що впровадження централізованого вивезення сміття у селах громади спонукатиме людей бути свідомими та не викидати сміття у місцях свого проживання, засмічуючи яри, балки, поля, околиці селищ, – каже заступник міського голови Галина Москаленко. – Також незабаром плануємо укладати з жителями сіл договори на вивезення сміття, адже поки витрати на цю послугу компенсуємо з міського бюджету. Однак всі ми розуміємо, що у сучасному світі за послуги, які надаються потрібно сплачувати.