Звенигородською місцевою прокуратурою минулого року в ході здійснення представницької діяльності встановлено факт неефективного використання земельних ділянок, що мало наслідком порушення інтересів держави. Інформують у прокуратурі Черкащини.

Зокрема, суб’єкт господарювання, уклавши договір довготривалої оренди земельної ділянки загальною площею 36 га з метою надрокористування, упродовж 2018-2019 років накопичив більше 500 тис. грн. заборгованості з орендної плати за землю.

Крім того, оскільки строк дії наданого підприємству спеціального дозволу на користування надрами, сплив 24.05.2016, воно не мало правових підстав для використання вищевказаної земельної ділянки за цільовим призначенням.

З огляду на вказане прокурор звернувся до суду за стягненням заборгованості до бюджету та поверненням земельної ділянки державі.
Під час судового розгляду справи за вказаним позовом підприємством вжито заходів щодо поновлення дозволу на спеціальне користування надрами та сплачено накопичену заборгованість,  у зв’язку з чим господарським судом Черкаської області справу закрито. Таким чином, за втручання прокурора порушення інтересів держави усунуті.