Українці вже восени зможуть подати заяву на реєстрацію шлюбу через портал державних послуг «Дія». Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мін’юсту.

Як зазначається, уряд вніс зміни до свого розпорядження від 26 червня 2015 року № 669-р «Про реалізацію пілотного проєкту у сфері державної реєстрації актів цивільного стану», якими забезпечується можливість відділам державної реєстрації актів цивільного стану приймати заяви про надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

«Послуга буде презентована у жовтні на Diia Summit», — сказав Орлов.
За його словами, ця послуга дозволить подавати документи на реєстрацію шлюбу безпосередньо на порталі «Дія». При цьому фізичні особи не пред’являтимуть документів про державну реєстрацію актів цивільного стану, якщо відомості, що містяться в таких документах, наявні в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян, а також матимуть змогу сплачувати адміністративний збір безпосередньо на порталі «Дія», без подання до відділу ДРАЦС документів про внесення плати.

Зазначається, що українці також зможуть подати через «Дію» заяву для отримання повторних свідоцтв про шлюб, народження, смерть, зміну імені та замовити видачу 7 видів витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.