На черговій сесії міської ради виступила представник частини жителів вул.Мазура. Вона говорила про те, що люди виступають проти перейменування вул.Мазура на вул.Атамановського. На підтвердження цього було зібрано більше 300 підписів. Жителі вважають, що Мазур сприяв розвитку цього мікрорайону Сміли, тому хочуть носити його ім’я, як вдячність за великий внесок у розбудову Сміли. Пише інтернет-видання smila-ua.

На сесії міської ради також виступив представник від жителів вул.Ціолковського. Мешканці вулиці не задоволені роботою комісії з перейменування вулиць та невірним виконанням закону про декомунізацію. Вони проти того, що їхню вулицю, названу на честь великого вченого-самоучки, винахідника, вчителя, основоположника теоретичної космонавтики Костянтина Ціолковського хочуть перейменувати на честь вченого, конструктора Архипа Люльки. Сміляни вважають, що Ціолковський – гідна особистість, обдарований вчений, не причетний до радянської влади. У той же час Архип Люлька, хоч і українець, проте жив на Україні лише до 1942 року, потім виїхав, мав багато радянських і комуністичних нагород, тож його особистість ніяк не підходить під закон про декомунізацію.

Жителі вулиці Ціолковського зібрали підписи і просили депутатів врахувати їхню думку, коли ті голосуватимуть за перейменування вулиць.

Потім депутати говорили про те, що надалі потрібно оголошувати дні засідань комісії з перейменування вулиць і запрошувати на ці комісії голів кварткомів та жителів вулиць, щоб почути їхню точку зору.

На наступних сесіях міської ради депутати будуть приймати рішення щодо перейменування вулиць. Це питання також обіцяє бути дискусійним.