Городищенським відділом Смілянської місцевої прокуратури забезпечено процесуальне керівництво досудовим розслідуванням і направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного збуту та зберігання з метою збуту психотропних й наркотичних речовин стосовно 29-річного жителя міста Городище (ч. 2, ч. 3 ст. 307 КК України). Про це повідомляє прес-служба  прокуратури Черкаської області.

Установлено, що обвинувачений поширював через відділення «Нової пошти» психотропні речовини, а саме «амфетамін», якого у ході проведення обшуків вилучено понад 0,2 кг, що являється особливо великим розміром.

Крім цього, у підозрюваного вилучено особливо небезпечну речовину «канабіс», яку він зберігав з метою збуту.

Варто зазначити, що у ході розслідування слідчим суддею місцевого суду задоволено погоджене прокурором клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Не погоджуючись із рішенням суду, сторона захисту подала апеляційну скаргу про скасування зазначеної ухвали місцевого суду.

Прокурором у судовому засіданні аргументовано доведено суддям апеляційної інстанції існування ризиків, визначених КПК України, що унеможливлюють застосування інших, окрім тримання під вартою, запобіжних заходів. За результатами апеляційного розгляду суд погодився з доводами прокурора, підозрюваний залишається під вартою.

Довідково: за вчинений злочин особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.