Дружина мотоцикліста з Чорноморська Одеської області, життя якого трагічно обірвалось на розбитій дорозі біля Черкас, вже виписалась з лікарні і поїхала додому.

Як відомо, прикрий випадок трапився 4 серпня на автошляху Черкаси-Сміла на біля обласного центру.

Подружжя брало участь у традиційному злеті байкерів «Дорога на січ». Під час руху автошляхом, зі значними пошкодженнями твердого покриття, водій мотоцикла «Харлі Девідсон» не зміг обминути низку ям. Внаслідок зіткнення з ними мотоцикл втратив кермо і рівновагу. При падінні з мотоцикла байкер отримав травми, не сумісні з життям і помер у третій міській лікарні Черкас. А його дружина дістала численні забої тулуба, перелом кісток передпліччя і черепно-мозкову травму.

На щастя, попередня інформація про важкий стан потерпілої виявилась дещо перебільшеною.

Як розповів головний лікар КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» Олександр Федорук, пацієнтці оперативно надали весь спектр необхідної допомоги. У лікарні вона пробула близько чотирьох діб, після чого її забрали додому батьки. Життю потерпілої в у дорожньо-транспортній пригоді нічого не загрожує.

За словами головного лікаря, потерпілих у ДТП, що стаються у межах чи поблизу Черкас, зазвичай доставляють у Третю Черкаську міську лікарню швидкої медичної допомоги, яка має все необхідне для порятунку життя людей. Відповідно до даних статистики, карети «Швидкої допомоги» щодоби доставляють до лікарні потерпілих у ДТП, які отримали тяжкі травми. Щодня у Черкасах чи на околицях міста стається по 1-2 таких ДТП.

«Щодо надання медичної допомоги потерпілим  у ДТП у нашій лікарні працює чіткий алгоритм: як тільки лікарі «Швидкої допомоги» повідомляють про транспортування травмованої особи, потерпілого вже чекає бригада медичних працівників. Тут же зберігається запас медикаментів необхідний для надання невідкладної допомоги, і у тому числі заряджена система для внутрівенного введення ліків», – розповів Олександр Федорук.

Окрім того, для пацієнтів у лікарні цілодобово і безкоштовно працює кабінет томографії, що допомагає оперативно встановлювати діагноз та, відповідно, своєчасно надавати якісну медичну допомогу.

Тим часом прокуратура Черкаської області повідомила своєму сайті про те, що за фактом ДТП, у якій загинув байкер з Одещини, відкрито та розслідуються два кримінальні провадження.

«Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка мала місце 04.08.2019, в результаті якої загинув 29-річний житель Одеської області, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України…

Крім того, розпочато досудове розслідування за фактом порушення правил, норм і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху, вчинене особою, відповідальною за будівництво, реконструкцію, ремонт чи утримання автомобільних доріг, або особою, яка виконує такі роботи, якщо це порушення спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, тяжке тілесне ушкодження або смерть, за ст. 288 КК України, – повідомляє сайт Прокуратури Черкаської області.

Мирослав Дебич