Учора увечері зник заступник міського голови Черкас, депутат облради від “Свободи” Юрій Ботнар. Про це у коментарі “Дзвін.media” повідомив мер Анатолій Бондаренко.

“Учора близько 19.30 Юрій Ботнар вийшов із приміщення міськвиконкому, і попросив свою колегу по обласній раді Оксану Ковбошу почекати його біля автівки півгодини, бо має коротку зустріч біля ТРЦ “Любава”. Вона почекала його більше двох годин і забила на сполох. Зараз дружина і батько знаходяться в поліції, де пишуть офіційну заяву про зникнення. Камери спостереження показують, що Ботнар повернувся від “Любави” і пішов у бік приміщення Черкаської облдержадміністрації. Його телефон вимкнутий, а сам Юрій Андрійович не виходить на зв’язок і не відомо, де перебуває. Правоохоронці посилено працюють над збором інформації. Міська рада ретельно стежить за ходом розслідування і надає всю необхідну допомогу. Припущень поки що ніяких. Правоохоронці відпрацьовують всі можливі версії. Прохання до всіх, хто володіє будь-якою інформацією про місце перебування мого заступника, повідомити мене чи поліцію”, – повідомив Бондаренко.

На запитання, чи не може це бути спецоперація самих правоохоронців, оскільки Ботнар є жорстким політичним опонентом чинної влади і голови Черкаської ОДА, у мерії відповідають, що такий варіант також розглядали, однак на разі зв’язались з усіма можливими правоохоронними відомствами, і там проведення будь-яких оперативних заходів по Ботнару заперечують.

Додамо, що і сам міський голова перебуває у жорсткому конфлікті із Президентом Володимиром Зеленським через те, що виконком свого часу прийняв рішення про послаблення карантину. Самого Бондаренка на цьому засіданні не було, а був якраз Юрій Ботнар. Після цього Президент назвав Бондаренка бандитом, а мер подав на Зеленського до суду. Згодом за вказівкою з Києва до Черкас прибула численна перевірка, що робить масштабний аудит міськради.