Начальнику Черкаської воєнної адміністрації Ігорю Табурцю, схоже, оголосили війнушку.

Спочатку народний депутат від Уманщини Антон Яценко обрушився на посадовця з масованою критикою після обрання-призначення першого заступника міського голови Умані. Народний обранець, в очевидь, обурився, що кандидатуру не погодили з ним, як це було завжди раніше, адже мер Умані Ірина Плетньова – його креатура і колишня помічниця. Звісно, через війну нині політичні акценти розставляти не зовсім доречно, однак Антон Яценко, напевне, так не вважає, і піднімає хвилю негативу.

Днями темою для його посту у соцмережах стало відео YouTube каналі «Rc Max», на якому нібито окремі бійці сформованого на Черкащині 42-го окремого мотопіхотного батальйону 57 мотопіхотної бригади ЗСУ скаржаться на те, що їх начебто звинувачують у дезертирстві через відмову виконувати бойові накази.

На підставі цього нардеп вимагає від Президента відставки начальника ОВА, пише «Vikka.ua».

І хоч Ігор Табурець в кінці липня подав щодо висловлювань Яценка позов до суду про захист гідності, честі й ділової репутації, поки що на рішучість нардепа і далі воювати це не вплинуло.

Паралельно на столичному інтернет-ресурсі з’явилась критична публікація з претензією на аналіз роботи Ігоря Табурця на посаді начальника воєнної адміністрації. У ній перераховані більшість публічних закидів, які мусувались у інформаційному просторі останні два місяці: та ж Умань і ситуація з Яценком, кримінальна справа щодо бронежилетів, яку порушило СБУ і яку пов’язували з воєнною адміністрацією, хоч офіційно ОВА спростувала цей зв’язок, ситуація навколо тієї ж тероборони, що опинилась на передовій, щодо якої також були офіційні пояснення, тиск на посадовців Золотоніщини і Канева. Стосовно останнього у публічному доступі не було жодних повідомлень про скарги громад до посадовців у столиці, не було коментарів і посадових осіб, які згадуються в публікації.

Між тим у матеріалі також вимагається від керівництва державою переглянути свою думку щодо керівництва областю.

Тож можна зробити висновок, що певні сили в області не задоволені роботою начальника ОВА, від так або намагаються «примусити його до миру», або розпочали боротьбу за його зміну. Чи мова йде про одиниці, чи про організовані групи осіб та наскільки вони впливові  – покаже час.

Сам же Ігор Табурець наголошує, що відкритий до конструктиву, а відповідати на безкінечні інтернет-закиди вважає недоцільним.

“Я завжди відкритий до конструктивного діалогу. А от вступати в перепалки у “Фейсбуці” з політиком, який без упину постить там безпідставні звинувачення, вважаю недоцільним. Як і коментувати його чергові випади. Будемо нагадувати про політичну культуру іншим методом – через суд, куди я звернувся по захист честі, гідності та ділової репутації”, – наголосив начальник Черкаської ОВА у коментарі “Дзвін.media”.

Тетяна Воронцова