Професійне навчання безробітних спрямоване на здобуття та удосконалення відповідних знань, умінь та навичок, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці. Таке навчання здійснюються за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Повідомляють у обласному центрі зайнятості.

Кам’янською районною філією Черкаського обласного центру зайнятості систематично проводиться робота з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних. Організовується професійне навчання за робітничими професіями та іншими професіями, що користуються попитом на ринку праці.

У районі найбільшим попитом на ринку праці користується професія тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва.

З початку року районною філією було направлено на професійне навчання  14  осіб з числа безробітних за професією тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії А2 та В1. Після закінчення навчання всі безробітні працевлаштовані та працюють за здобутою професією на підприємствах району.

Організація професійного навчання безробітних здійснюється на договірних засадах з безробітними, роботодавцями та навчальними закладами.

Роботодавці – замовники кадрів беруть участь у визначенні змісту навчання, кваліфікаційній атестації безробітних, надають робочі місця для їх виробничого навчання, виробничої практики або стажування.