На балансі КП електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Черкаської міської ради — близько 560 км електромереж, з яких 126,4 км кабельних і 430,3 км повітряних. У місті встановлено майже 16 тисяч світлоточок. Усе це майно потребує постійної уваги та зусиль для підтримання їхньої роботи. Інформує пресслужба Черкаської міськради.

Крім того, комунальне підприємство також займається погодженням дозволів для організацій міста на роботу в зонах електромереж зовнішнього освітлення, розробляє технічні умови для підключення нових об’єктів, надає послуги автогідропідіймача та освітлення для зовнішньої реклами, проводить монтаж металевих конструкцій та виконує багато інших робіт.

— Під час воєнного стану, згідно з Постановою №590 Кабінету Міністрів України, підприємство може виконувати лише роботи, пов’язані з утриманням мереж зовнішнього освітлення в місті. Це означає, що будь-які капітальні ремонтні роботи або оновлення обладнання призупинені, а підприємство зосереджується на забезпеченні стабільної роботи освітлення та оперативному усуненні аварійних ситуацій, — каже директор підприємства Віталій Терьохін.

«Міськсвітло» працює з 1963 року, постійно вдосконалюючи технології, щоб зробити Черкаси світлішими, комфортнішими та безпечнішими у вечірній та нічний час.