Усі сім окружних виборчих комісій на Черкащині провели перше засідання вчасно. На всіх засіданнях, що відбулися 11 квітня, зібрався кворум.

12-04-19_Cherkasy_OVK195

Вчора на перших засіданнях п’ятьох окружних виборчих комісій зібралися всі чотирнадцять членів ОВК, ще на двох ОВК 195 та №199 були присутні по дванадцять членів комісій. З усіма відсутніми вдалося зв’язатися. Члени ОВК №195 пояснили свою відсутність поважними особистими причинами, відсутні представники окружної виборчої комісії №199 – послалися на хворобу.

На ОВК №194, 196, 197, 198 та 200 прийшли всі 14 членів комісій.  Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, всі засідання пройшли спокійно і згідно з календарним планом.

12-04-19_Cherkasy_OVK196

Члени комісій прийняли присягу, а також ухвалили інші питання порядку денного, як-от: затвердження календарного плану, графіку чергувань, розподілення обов’язків між членами ОВК та затвердження списку найманих працівників.

«Хочеться нагадати, що члени комісій зобов’язані дотримувати Конституції при підготовці та проведенні виборів, окрім того, виконувати рішення виборчої комісії та обов’язки, покладені на них згідно з їхнім розподілом у комісії. Наголошую, члену виборчої комісії під час виконання своїх обов’язків забороняється агітувати, а також публічно оцінювати діяльність кандидатів на пост Президента України та суб’єктів виборчого процесу», – зазначив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Черкаській області Захар Колісніченко.

12-04-19_Cherkasy_OVK197

Нагадаємо, 10 березня Центральна виборча комісія сформувала новий склад семи окружних виборчих комісій на Черкащині. До складу комісій увійшло 14 осіб: по 7 від кожного з кандидатів. Чотири комісії в Черкаській області очолили представники кандидата Петра Порошенка. У 2 комісіях голови не змінилися, порівняно з першим туром виборів, інформує Громадянська мережа ОПОРА у Черкаській області.