Бездіяльність виконавчого комітету Будищенської сільської ради Черкаського району щодо визначення виконавця послуг без проведення конкурсу містить ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про ці інформують у Черкаському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

Як встановило відділення, виконавчим комітетом Будищенської сільської ради не було визначено виконавця послуг з вивезення побутових відходів на конкурсних засадах.

Зазначені послуги надавалися суб’єктом господарювання, який не було визначено у встановленому законодавством порядку, а саме, без проведення виконавчим комітетом Будищенської сільської ради конкурсу на надання цих послуг. Така бездіяльність органу місцевого самоврядування містить ознаки вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції та могла призвести до недопущення конкуренції на ринку вивезення побутових відходів.

Наразі, виконавчому комітету Будищенської сільської надано рекомендації припинити бездіяльність, яка містить ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів у с. Будище.