Влітку минулого року відбулися позачергові вибори до Верховної Ради України. На них тотальну перемогу здобула пропреЗЕдентська партія «Слуга народу», яка створила в українському парламенті депутатську монобільшість.

Нагадаємо, що у нас на Черкащині на п’яти із семи мажоритарних округів також виграли висуванці із президентської партії: Олександр Скічко, Олег Арсенюк, Любов Шпак, Сергій Нагорняк та Андрій Стріхарський. На двох інших округах перемогу здобули самовисуванці Антон Яценко і Сергій Рудик, які згодом увійшли в депутатську групу «За майбутнє». Також в український парламент зайшли кілька народних депутатів, які пов’язані (чи то за місцем народження, проживання, роботи) із нашою областю.

Отож, пройшло більше року, як наші нардепи працюють у найвищому законодавчому органі країни. Наша редакція вирішила провести опитування серед читачів, щоб дізнатися: роботу якого народного обранця від Черкащини вони вважають найбільш корисною для області?

В опитуванні, яке тривало два тижні, взяли участь 992 наших активних читачів. Більшість із них дуже песимістично оцінили роботу нинішніх нардепів від Черкащини щодо їх старань на благо нашої області. 46 % із числа опитаних переконані, що жоден із народних обранців не відстоює інтереси черкаського краю на повну силу.

На думку наших читачів, поки що найбільш корисною для нашої області виглядає діяльність народної депутатки від «Європейської солідарності», нашої землячки Ірини Геращенко. Бо й справді, пані Ірина частий гість на Черкащині, разом із місцевою партійною командою робить чимало корисних справ. До того ж, можна відзначити активну роботу Ірини Володимирівні у парламенті, її часті виступи з трибуни Верховної Ради та на телебаченні. Від так, 21 % черкащан вважають роботу нардепки Геращенко дуже корисною для нашої області.

10 відсотків із тих, хто взяв участь в опитуванні, відзначили позитивну діяльність на благо Черкащини народного депутата Антона Яценка, який представляє 200-ий Уманський округ і входить у депутатську групу «За майбутнє». Як би хто не ставився до політичної діяльності цього нардепа, але всі визнають, що Антон Володимирович за останні роки зробив дуже багато добрих справ на своєму окрузі. Звідси, і його найкращий результат на останніх парламентських перегонах серед усіх мажоритарників України – 70 % народної підтримки…

Згідно результатів нашого опитування у трійку нардепів, які добросовісно працюють на інтереси області, входить і Сергій Рудик, обраний по Смілянському округу. 8 % із числа опитаних позитивно оцінюють його старання у розбудові Шевченкового краю.

5 відсотків черкащан, які відповіли на запитання нашої анкети, відзначили корисну роботу для області нардепа із фракції ОПЗЖ, вихідця із Чорнобаївщини Василя Німченка та «слуги народу» Олександра Скічка, який минулого року переміг на 197-му окрузі.

Майже ніякої користі для області черкащани не бачать у роботі решти представників президентськох фракції у парламенті. Всього 1 % наших читачів позитивно оцінили роботу парламентарів Олександра Завітневича, Олега Арсенюка та Любові Шпак. А от позитиву для області від діяльності народних депутатів Сергія Нагорняка та Андрія Стріхарського, які представляють в парламенті «Слуг народу» і два мажоритарні округи Черкащини, практично не бачить жоден наш читач – 0 %!

Можна по різному ставитися до результатів нашого редакційного опитування, але воно характеризує певні суспільні настрої, які на сьогодні присутні на Черкащині.