Боєць АТО з Уманщини Едуард Іванишин отримав житло у рідному селі Антонівка. Ордер та ключі від помешкання 29-річному бійцю передало керівництво району, інформує Уманська РДА.

Будинок придбали шляхом співфінансування 50 на 50 з районного та сільського бюджету. В цілому, це близько 90 тисяч гривень. З районного бюджету кошти спрямували у межах Районної комплексної програми медичного, соціального забезпечення учасників АТО.

Будинок простий, але просторий, в гарному стані, з усіма надвірними спорудами. Тут для учасника АТО є хороші умови, щоб будувати сім’ю та господарювати. Покращення житлових умов хлопець потребував, адже він – сирота, і до цього жив у помешканні своїх родичів.

Едуард Іванишин брав участь у найзапекліших боях на Сході. Був мобілізований на самому початку Антитерористичної операції – у жовтні 2014 року.

На новосілля до бійця завітали голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко, голова Уманської районної ради Оксана Супрунець, працівники райдержадміністрації та районної ради, сільський голова села Антонівка Владислава Баюк, громада населеного пункту, представники місцевого сільгосппідприємства.

– Житло – це подяка за виконання обов’язку, за мужність, за силу волі та за те, що справжні чоловіки, коли потрібно, йдуть захищати  Україну від загарбників, – зазначив, звертаючись до Едуарда, очільник району Євгеній Данченко.

Окрім ключів та ордеру від помешкання, керівника району вручили хлопцеві також праску і мікрохвильову піч. А місцеве сільгосппідприємство – холодильник.