BlaBlaCar з 10 жовтня починає впроваджувати в Україні платний доступ до бронювання місць у водіїв. Про це повідомляється на сайті компанії, пише “Економічна правда“.

Бронювання місць у поїздках на короткі дистанції до 120 км залишиться безкоштовним. Для поїздок понад 120 км слід обрати один з двох варіантів доступу: на 1 день за 49 грн. або на 1 місяць за 59 грн.

Оплатити доступ до бронювання можна буде на сайті або в мобільному додатку BlaBlaCar. Компенсувати транспортні витрати водієві можна буде готівкою, як раніше.

Для власників автомобілів BlaBlaCar залишається безкоштовним.

Для всіх діючих 4 млн користувачів в Україні буде доступний 3-місячний безкоштовний доступ до бронювань, який необхідно буде активувати до листопада. Усі нові користувачі BlaBlaCar отримуватимуть безкоштовний доступ на 1 місяць до бронювань.

Французький сервіс BlaBlaCar почав працювати на території України в лютому 2014 року. Через 4 роки український ринок увійшов у топ швидко зростаючих країн для BlaBlaCar.

На сьогоднішній день BlaBlaCar працює в 22 країнах світу, а загальна кількість користувачів перевищує 65 млн людей.

Нагадаємо, за 9 місяців 2018 року сервіс вперше став прибутковим з моменту заснування в 2006 році. Він монетизований у 9 країнах включно з “новачками” Україною та Росією – зокрема Франції, Німеччині, Іспанії, Польщі та інших.