Вчора, 6 листопада, поліцейські затримали 32-річного мешканця Черкащини за підозрою в організації вчинення розбійного нападу на притулок для тимчасового перебування осіб, які пережили гендерно зумовлене насильство, внаслідок чого постраждала вагітна жінка. Повідомляють у нацполіції Вінницької області.

Напад стався 27 жовтня. До поліції надійшло повідомлення, що цього ж дня близько 19.00 до приміщення соціального закладу, погрожуючи вахтеру пістолетом, проникли двоє чоловіків в масках та нанесли тілесні ушкодження 26-річній вагітній жінці, після чого втекли на автомобілі. Поліцейські оперативно затримали одного із зловмисників, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

6 листопада поліцейські Вінницького районного відділення поліції та управління карного розшуку ГУНП в області затримали в Черкаській області чоловіка, який підозрюється в організації цього злочину на грунті неприязних стосунків з потерпілою.

За процесуального керівництва прокуратури зловмисника затримано відповідно до ст.208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.187 ККУ України (розбій). Йому готується оголошення про підозру та обрання запобіжного заходу.

За такий злочин передбачено покарання – до 12 років ув’язнення.