12 років тому лікарі у неї виявили захворювання молочної залози. Людмила перенесла операцію і упродовж 60 місяців проходила курси хіміотерапії. Одночасно з цим очолила громадську організацію «Донна» і допомагала іншим жінкам боротися із захворюванням, йдеться в сюжеті UA: Черкаси.

На стіні поблизу робочого місця Людмили Крайової    роботи онкохворих жінок. Історії кожної з них черкащанка пам’ятає досі. 12 років тому вона почула власний діагноз.

Перші три роки лікування Людмила Крайова приймала жінок вдома. Коли надали приміщення у міському територіальному центрі соціальної допомоги,  розпочала консультувати їх там. Пропонує  скористатися послугами фізкультури, масажу, протезування, перукаря. Відвідати курси з англійської, спробувати себе у танцях та іншому.

Сімдесятирічна Надія Синиця прийшла сьогодні, щоб дізнатися, як отримати матеріальну допомогу. У жінки два роки тому діагностували рак молочної залози.

Надія Синиця, черкащанка: «Приймаю суху хімію, вона дуже вартісна. Мені розповіли, тут є ще перукарня, басейн і багато чого іншого. Зараз я це не можу відвідувати, тому що працюю, часу немає. Оце, дай Боже, до літа доживу, полишу роботу і буду сюди ходити займатися».

Заняття з німецької мови тут організовує черкащанка Ельвіра Тищенко, у неї теж діагностували онко. Згадувати про хворобу на камеру жінка не хоче, вільний час приділяє своїм студенткам.

Зі слів завідувача організаційно-методичного відділу черкаського обласного онкодиспансеру Ігора Гайдая: торік в області було зареєстровано близько 5 тисяч нових випадків захворювання.

У мріях Людмили Крайової організувати реабілітаційний центр для жінок, де б вони могли отримати необхідну допомогу і підтримку.