Голова Черкаської ОДА Роман Боднар на прессконференції повідомив, що 86 громадян повернулось з-за кордону за останній тиждень. Загалом же – це більше 1000 людей.

“До нас приходить точково інформація щодо деяких людей, які приїхали з-за кордону, ходять по вулицях, зневажливо ставляться до співгромадян, які роблять їм зауваження через це. Ми реагуємо дуже швидко, патрульні виносять застереження. Такі люди будуть під особливо пильним контролем Щодня міністерство інфраструктури надає інформацію про людей, які прибувають на потягах, автомобілях і туристичних лайнерах в Україну з-за кордону. На підході ми вже знаємо, звідки, скільки людей. У суботу 16 осіб із потягу з Польщі забрали. Всі вони під наглядом, мають відбути на самоізоляції, вони підписують таке зобов’язання”, – повідомив Боднар.

У той же час директор департементу охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Олег Стадник додав, що ті люди, які повернулись з-за кордону, не дотримуються сомоізоляції і стануть джерелом зараження інших людей, – понесуть сувору відповідальність.

“На рівні держави прийнято відповідні документи про посилення відповідальності. Якщо такі легковажні люди стануть джерелом зараження, то муситимуть заплатити серйозні штрафи – від 17 до 34 тисяч гривень”, – нагололсив Стадник.