Переваги та недоліки культурних ініціатив Черкащини обговорювали в Черкасах. Це відбулось під час стратегічної сесії-дискусії «Черкаси: культурне місто чи провінція?», що організувала молодіжна ГО «Книжковий маестро» при підтримці Українського культурного фонду. Цей захід, що є одним із низки запланованих упродовж жовтня-листопада, провели в межах культурного проекту «Літературно-видавничий ландшафт Черкащини: вчимося, досліджуємо, змінюємо», інформують в ОДА.

_DSC0499

Мета проекту, за словами організаторів, – підготувати регіон до «культурного вибуху» та налагодити усі механізми взаємодії для плідної роботи на всіх рівнях: від громадськості активістів, журналістів – до представників бізнесу й влади. Тут говорили про існуючі культурні ініціативи нашого регіону, ділились досвідом та розповідали про інструменти нетворкінгу, залучення ресурсів, аби культурний розвиток Черкас став більш динамічним та сталим. Провели захід керівниця ГО «Книжковий маестро» Людмила Фіть спільно з літературним агентом та редактором Юкою Красюк.

_DSC0512

До дискусії долучились громадські діячі, експерти, науковці, письменники, представники влади. На зустріч завітав і перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. Він, зокрема, розповів про механізми реалізації на теренах області ініційованих владою спільно з громадськими організаціями різного роду культурних заходів.

– Для успішного втілення певного задуму чи ідеї важливою є спільна командна робота, – зазначив перший заступник. – Від цього неабияк залежить результат. Звісно, будь-яка подія має свою тематику й відповідно аудиторію. Утім, тут необхідні посильне бажання й максимальні зусилля. Гарним прикладом є фестиваль нескореної Nації «Холодний Яр». Адже за три роки його проведення нам вдалося збільшити кількість відвідувачів до 8 тисяч осіб не лише з Черкащини, а й практично з усіх областей. Подібним є і Книжковий фестиваль, що вже вдруге успішно відбувся в області. І він так само набирає обертів.

_DSC0498

Зауважимо, Проект започаткували й з метою підготовки розширеної  програми та покращення комунікації і взаємодії між організаторами та партнерами 3-го Черкаського книжкового фестивалю, котрий відбудеться у квітні 2019-го.