У щорічному рейтингу журналу “Фокус” на найкомфортніше місто Черкаси зайняли 12-ту сходинку. Торік наше місто було на 17 позиції. Найкомфортнішим містом обрали Харків.

Ось як охаректеризували наше місто укладачі рейтингу:

За минулий рік Черкаси змогли піднятися на 4 пункти в рейтингу міст і зайняли 12-е місце. Мабуть, головною подією року став запуск після багатомісячного ремонту моста через Дніпро, дату закінчення якого кілька разів переносили. Тут поклали нове дорожнє покриття. Тепер з Києва до Черкас на автомобілі знову можна дістатися приблизно за дві години.

Але є і зворотна сторона: поки на мосту велися роботи, весь транспорт, в тому числі вантажний, йшов обхідними шляхами, які через перезавантаження прийшли в непридатність – тепер доведеться ремонтувати вже їх, щоб поліпшити транспортне сполучення з містом. У самих Черкасах за рахунок додаткових грошей від децентралізації перекладають асфальт і на міських вулицях.

У місті будуються об’єкти інфраструктури, наприклад, два великих спорткомплексу. Але найактивніше йде житлове будівництво – багатоповерхівки здаються постійно. Не дивно, що через широкого пропозиції ціна на житло в Черкасах залишається порівняно низькою.